Resultat SC Åre


Tävlingen började på torsdagen den 1 juni med registrering av de piloter som tagit sig till Åre. Pga väderprognoserna dök mindre än hälften av de anmälda piloterna upp... I Åre slalomklubbs målgångshus samlades dock en skara piloter från när och fjärran. Längst fjärran bortifrån kom Gille från Frankrike, som rest upp från alperna till Åre :-) Cirrus hade även skrapat med sig ett gäng friflygare som följde med på klubbresa.

Tyvärr var inte vädret med oss för flygning på torsdagen och prognoserna visade storm för fredag och lördag. Så tävlingsledaren tog det modiga beslutet att flytta hela tävlingen söderut- till Orsa och Tallheds flygfält, till piloternas glädje. Alla tävlingspiloter utom två, packade sina väskor och följde med. Med öppna armar välkomnade Dalmåsarna oss och bjöd upp med en egen vinschbil för de tävlande och boende i deras logement. Vilken service!

Fredagen bjöd på strålande flygväder. Klarblå himmel, fina termikprognoser och lagomt med vind. En bana lades på ca 50 km med mål i Edsbyn. Dock så visade det sig att dagen blev svår att utnyttja. Termiken var väldigt cyklisk, med korta cykler, och bara två piloter lyckades ta sig från fältet. Ingen kom längre än minimum distans, vilket ledde till att uppgiften inte blev godkänd. Totalt vinschades det nästan 40 drag under dagen och vinschbilen körde fram och tillbaka frenetisk hela eftermiddagen. Om inte annat fick vi bra vinschträning ;-) Dagen avslutades, i solnedgången, på restaurang Strand vid vattenbrynet vid Orsasjön, ackompanjerad av trubadur!

När vi vaknade på lördagen sken solen ihärdigt. Lika ihärdigt blåste vinden. Fram på eftermiddagen beslutades att flytta tillbaka tävlingen till Åre, eftersom prognosen för söndagen såg lovande ut. Så alla hoppade återigen in i bilarna och körde glatt de 35 milen tillbaka till Åre.

Söndagen bjöd sen äntligen på en tävlingsuppgift! Vi fick till en bana på 32,3 km elapsed time. Vi startade på Hummeln, hade en kontrollpunkt innan start vid Rödkullen, sedan tillbaka till Hummeln igen, upp på Åreskutan och sedan norröver. Sista turnpoint innan mål var Suljätten (på andra sidan Kallsjön från Skutan sett) och målet var lagt på en åker innan Kallsedet. Kul uppgift! Magnus Eriksson var den ende som tog sig i mål, men en majoritet av piloterna gjorde det långa höga glidet över sjön och de flesta landade sedan vid Suljättens fot. Få hade flugit norröver tidigare och ännu färre hade vågat korsa Kallsjön.

Måndagen blev blåsig och innan hemfärd delades priser ut.

1:a Magnus Eriksson (Norrsken) Prispeng: 1000 kr
2:a Marko Wramén (CPS) Prispeng: 500 kr
3:a Olle Gustafsson (Cirrus) Pris: tandemflyg med Hinas- stolt sponsor av SC Åre.

Vinnare av serialklass blev Marko Wramén som flög en EN B klassade skärm! Stort grattis!

Bäste Cirruspilot blev Olle Gustafsson, som flög in på en tredje plats i totalen!!!! Olle får vi akta oss för i SM nästkommande vecka :-)
Cirrus var för övrigt väl representerad i tävlingen. Magnus Österberg, Jenny Persson och Fredrik Lotse (+Olle) höll klubbens fana högt och visade att Cirrus XC-sektion är att räkna med.

Resultat heat 2 SC Åre 2011; SC_Åre_MAJ_2011_TASK2_task_.pdf

Tack till Sara Glans, Per Hellsten, Åke Nordell, Tomas Olsson, Stefan Zetterstad och Svante Larsson som tappra följde med på klubbresan (Svante hängde dessutom med till Orsa) och förgyllde grillkvällarna med Cirrusandan.

/
Jenny Persson
tävlingsorganisatör

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare