SSFF:s Årsmöte


Kanske är det fler än jag som kliat sej i huvvet åt alla krånligheter i regelverket som genomförts genom åren, där man skapat en ny regel, när det uppstått ett problem.
Allra hellst i de regler som styr utbildning och licenssystemet.
Något är inte helt rätt när du inte längre kan svara på frågan -Vilken licensgrad har du?
Själv har jag lyckats med bedriften att ha mer än 50 bokstäver på brickan och jag är rätt säker på att jag inte är ensam om att inte kunna svara på frågan: Vad har du för licens?
Det disuterades också vikten av att lämna in rapporter på olyckor och incidenter. Utan dessa har vi svårt att se vad som behöver åtgärdas för att komma åt olyckorna.
Ett nytt webbaserat rapporteringssystem håller på att konstrueras som ska vara så anpassat att man lättare ska kunna få ut statistik och även kunna vara anonym om man så önskar.
Dagen olycks/incidentrapporetering är ju uppbyggd på att man i berättarform beskriver skeendet, vilket gör det alldeles för tungrott att samanställa statistiskt.
Hoppas nu att vi snart kommer att få ett enkelt och tydligt regelverk, där större vikt och ansvar läggs på den enskilde piloten att utvecklas och att man nu kan lägga all kraft på det som verkligen är effektivt för att utveckla skärmflyget till den säkra sport den skulle kunna vara.
Nämligen att påverka attityder och beteenden i en säker riktning.
Det ansvaret har vi alla, inte bara skolor, förbund och klubbar, utan alla och envar.
För vår egen skull.
Alla dessa förändringar har säkert gjorts i största välmening, som de glada amatörer vi alla är och har man inte varit med och hjälpt till kan man inte gnälla, men reflektera är aldrig fel.

Tycker jag

Ordförande i Cirrus SFK

2005-11-05

Cirrus maillista


English pagesCirrus - Stockholms skärmflygklubb

PlusGiro
4981630-9

Mailadress
info@cirrus.nu

Facebook

Klubblokal
Beror bland annat på vindriktning och styrka :)

Webmaster
maila webmaster

© 2010 Cirrus SFKLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare