Allmänt och lite historia
Cirrus bildades 1989 vilket gör oss till en av Sveriges äldsta skärmflygklubbar. Cirrus är också en av de största, vid utgången 2004 var vi ca:180 medlemmar.
Cirrus är f.n den klubb som växer mest inom paramotor.

Cirrus har flera gånger arrangerat SM och nordiska mästerskapen i skärmflygning, senast Nordic Open 2001 i Piedrahita, Spanien. Vi har också dragit igång tradition med vinschtävlingen "Mälarcupen". som är tänkt fungera som ett mästerskap i plattlandsflygning här på hemmaplan samtidigt som den ska vara en tävling där piloter som inte tävlat tidigare kan vara med.

Nu kanske det låter som att vi bara håller på och tävlar men så är det inte alls. Framförallt flyger vi och har roligt ihop. När vi inte flyger träffas vi på våra klubbkvällar och pratar flygning, planerar nästa resa eller tittar på en flygvideo. Då och då lyssnar vi på någon intressant föredrag om flygning eller något annat intressant ämne.

När vi vill ha större utmaningar i vår flygning eller då vi tröttnar på det dåliga vädret här hemma så åker vi iväg på klubbresor till olika flygställen runt om i världen.

Vad är Cirrus för sorts klubb?
Cirrus är en storstadsklubb. Det innebär att klubben har många medlemmar, och eftersom klubben funnits rätt länge väldigt många erfarna medlemmar. Den samlade flygerfarenheten i Cirrus är mycket stor och det finns väldigt få hörn av världen där inte en cirruspilot har provat sina vingar. 

Att vi har många erfarna inom Cirrus betyder dock inte att man måste vara en top-gun pilot för att vara med. Tvärtom är det de nyaste piloterna som är de mest aktiva inom klubben. Att de nyare medlemmarna har erfarna klubbkamrater att lära från är en av grundprinciperna inom Cirrus vilket vi tror ökar säkerheten och ger de bästa förutsättningen för alla medlemmar att utvecklas som piloter. En annan grundtanke inom Cirrus är att klubben är vad medlemmarna gör den till, vilket innebär att DU som medlem har mycket stor makt att påverka vad som händer inom klubben.

Stockholmspilot=soffpilot?
Att vara pilot i stockholmsområdet kräver lite mer kreativitet eftersom det är ont om högre berg inom storstockholmsområdet. Ska vi flyga här hemma åker vi antingen till de fina backglidningsbackarna runt om i stan (Johannelund, Ekholmsnäs, Tensta m.fl.) eller till något av vinschfälten (Tärnafältet, Grillby m.fl.). En stor andel av medlemmarna är också motorpiloter och har då fler ställen att välja på för sin flygning. Om vi vill få lite högre bergsflyg åker vi iväg en bit. Sedan länge har Cirrus haft Gesunda vid Siljan som något av ett hemmaberg. Många av våra nyare piloter har börjat sin flygkarriär i Åre och känner sig hemma där. Sen finns det många piloter i Cirrus som traditionellt förlägger nästan all sin flygning utanför Sverige (Alperna, Spanien, Turkiet etc.). Kort sagt är det i den ständiga kampen för att komma upp i luften som som vi möts och din insats är uppskattad!

Läs på klubbens hemsida om vilka aktiviteter som är på gång eller ring vår telefonsvarare CirrusLine på tfn 08-605 90 40. På telefonsvararen finns den senaste informationen om vad som är på gång.

Vad har Cirrus för resurser?

  • en fabriksbyggd (2010) vinch (dubbla lintrummor, 2* 1200m)
  • en fabriksbyggd (1997) vinsch (dubbla lintrummor, 2*1200m) 
  • en fyrhjuling (160cc, fyrtakt) som används för att dra ut vinschlinorna
  • en informationstelefon, Cirrusline 08-605 90 40, med aktuell klubbinformation
  • en hemsida som alla medlemmar kan vara med att updatera online.

Återkommande aktiviteter
Vinschning - Alla flygbara helger flygs det på klubbens vinschfält.

Junilyftet - någon helg före midsommar samlas vi på något flygställe för att flyga, grilla och allt som hör till...

Nödskärmsompackning - brukar inträffa i mars och november.

Backglidning och balansering - vi samlas i någon av småbackarna i Stockholm, backglider, pratar, fikar etc. När det är bra väder brukar det oftast vara ett gäng som är ute och flyger. Kolla hemsidan och lyssna av CirrusLine för info.

 Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare