Från och med säsongen 2017 har vi flyttat vår verksamhet till Salanda.

Här har vi "fri luft" och är inte beroende av att öppna sektorer för att bedriva vår verksamhet.

Hitta dit!

https://goo.gl/maps/kZqEU6TqLywTveta- Stockholm Skärmflygskola/Airsport.se Vinschfält

Cirrus samarbete med Stockholms Skärmflygskola/Airsport.se innebär att vi nu inte bara har Sveriges bästa distansfält Tärna som vinchfält, utan nu kan vi även vincha till klubbpris på Tveta.

Tveta fältet ligger ca 20 min.(bil)  från Stockholm och därmed mer attraktivt för de som bara vill flyga, hänga med kompisar eller kanske uppgradera sin licens.
 Det går även bra att flyga paramotor där på västra delen av fältet.
Det finns mycket goda möjligheter till termik flyg till över tusen meter och även distansflyg (rekordet är 66 km).

Där finns två fabriks byggda dubbeltrummade vinschar, alltid bemannade vid flygbart väder, vilket ger Sveriges högsta vinsch kapacitet.

Cirrus medlemmar flyger för 60 sek per drag (normal pris 80 sek per drag)

För senast info ring 08-464 82 22 (uppdateras 09:00 vinschdagar)

GPS Kordinater

Västra delen av fältet  
N59° 9′ 3″, E 17° 34′ 41″ 
59.1510, 17.5783

Östra delen av fältet 
N 59° 8′ 49″ ,E 17° 35′ 56″ 
59.1470, 17.5990
Senaste uppdateringarna här www.facebook.com/Airsports.se
Äldre information om Tärna. 
---------------------------------------------------


Långa triangelbanor och distanser har flugits från Tärnafältet genom åren både av hängflygare och med Skärm.  Är du långfärdsfakir kan du dra norrut tills solen går ner. Om du gillar storstadslivet är det bara att dra till Enköping eller Sala, landa på parkeringen intill ett matställe eller nåt. Om du istället gillar att hålla dig kring fältet så går det också bra. Landningarna är lätta eftersom det är gott om plats. Fältet ligger vid Tärnaby kvarn efter riksväg 70 mellan Enköping och Sala (12 km före Sala 33 km från Enköping). Från Stockholm tar det ganska precis en timme att ta sig till fältet (ca 10 mil). Två alternativa dragriktningar finns, nord-syd ca 1000 meter samt öst-väst ca 800 m. Fältet har använts som vinschfält sen 1990 vilket innebär att omgivningen är van vid att flygaktiviteter förekommer i området.  Från säsongen 1999 har Cirrus vinschgrupp ansvarat för verksamheten på fältet. 2001 övertog Cirrus också huvudansvaret för fältet från Stockholms Hängflygklubb.  

GPS Kordinater

N 59°49'36.61"
E 16°42'28.42"

Klipp klistra direkt in i Google Earth -> 59°49'36.61 16°42'28.42

Google Earth DirektlänkVägbeskrivning från Stockholm

Åk E18 mot Enköping/Västerås/Oslo. Vid Enköping tar du riksväg 70 mot Mora. När du kommer till skylten "Tärna kyrka" är det ca 3 km kvar. Fältet ligger här på vänster sida om riksväg 70. Ta av vänster in på en liten grusväg vid skylten "Tärnaby kvarn". Kör förbi det stora gula bostadshuset på höger sida, sväng därefter vänster (400m) före ett rött hus på vänster sida, kör förbi kvarnen (600m) och över ån, du har nu fältet rakt framför dig.  Parkering: Ställ bilen där övriga bilar står. Om du måste köra in på den bana som används för vinschningen ska klartecken inhämtas från fältvärden. OBS! Kör sakta (max 30 km/t) när du har lämnat landsvägen och definitivt innan du har kommit in bland bostadshusen så du inte stör de som bor där.
Kom ihåg - bilar är hårda, barn är mjuka!

Grusvägar förvandlas snabbt till tvättbrädor. Vi vill inte fördärva vårt anseende hos markägarna.

Luftrumsregler
Salafältet ligger under Hässlö TMA/TIA som börjar på 1500 fot, 450 meter MSL Luftrummet regleras av Hässlötornet upp till 4500 fot, 1350 meter MSL. Över denna höjd reglerar Arlanda trafiken. Vilken luftrumsklass som gäller beror på vilken dag i veckan det är, och vilken tid på dygnet. Vi har möjlighet att ringa och aktivera olika sektorer i det närliggande luftrummet när det ska bedrivas verksamhet på det egna fältet. Sektorer är permanenta avbalkningar i kontrollerad luft. Klubbens piloter kan flyga i de sektorer som bokats för dagen, under samma förutsättningar som i okontrollerad luft. De olika sektorerna finns utmärkta på flygkartor och har olika högsta höjd. Ett enkelt sätt att hålla reda på sektorerna när man flyger är att ladda ner dem på sin GPS, se Skärmflyg > GPS > Flygsektorer till GPS. På starten finns angivet vilka sektorer som blivit aktiverade för dagen, och även kartor med sektorerna inritade. Piloterna är skyldiga att ta reda på vad som gäller innan de startar. Utanför sektorerna i TMA eller TIZ gäller de regler för flygning i kontrollerad luft som redovisas i BCL-T. Färdtillstånd: All flygning som företas inom kontrollerad luft ska ha färdtillstånd. När vi flyger i en bokad sektor har vi ett så kallat blockfärdtillstånd. All vistelse och förflyttning på fältet måste ske under skärpt uppmärksamhet på startande och landande hängglidare/skärmflygare.


 


Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare