I början av Juni är en bra tid att arrangera en klubbresa, Vi kallar den då för Junilyftet. Det började med att vi åkte till Stockholms närmsta berg, Gesunda. Men vi har även provat Ålleberg Tosseberg, Branäs  och Sälen.

I år blir Junilyftet en resa med spontant resmål. Eftersom det sällan är några problem att ordna boende på kort varsel i början av juni, avvaktar vi med att bestämma var vi ska åka tills vädergudarna sätter ner fingret på kartan och visar var möjligheterna för flygning är störst.

Kolla anslagstavlan för info om tid och resmål.

Möjliga resmål

Åre
Ett väldigt fint ställe att flyga på med stor fallhöjd när vädret tillåter.
Det ligger ca 70 mil från Stockholm.

Gesunda
Flygbart N-SO fast bäst i O. Det ligger vid Siljan som ofta ger upphov till sjöbris vid svaga vindar och soligt väder. Start och landningsmöjligheterna är bra. Det finns en sittlift som man kan få ha igång 11-16. Gesunda ligger ca 30 mil från Stockholm.

Branäs
Flygbart NO till SO och V vid Sysslebäck. Branäsberget är bra om det blåser från rätt håll vilket det sällan gör, där finns ingen sjöbris att styra upp vinden. Sysslebäck är inget vidare ställe p.g.a. turbulens och långt till landning. På båda ställena kan man köra upp till starten. Det ligger ca 45 mil från Stockholm.

Sälen
Det finns flera toppar man kan starta från fast som enbart är tillgängliga för terränggående bilar och det krävs nyckel till bommar. Huvudstarterna ligger väl i N och V. Man kan även starta söderut om man orkar gå 2 km. Det ligger ca 40 mil från Stockholm.

Ålleberg
Starten ligger i NV fast det finns en mindre start i O på andra sidan. Det är en väldigt fin bilväg upp på berget och det finns både Restaurang och billigt boende. Man kan även vinscha på fältet nedan. Det ligger ca 40 mil från Stockholm.

Tosseberg
Ganska avancerad och liten start mot SW. Det finns bilväg upp till toppen. Det ligger ca 45 mil från Stockholm.

Funäsdalen
 Stället har riktigt hög potential fast huvudstarten är lite mer avancerad. Optimal vind är SV vilket det är väldigt ofta. Det finns även en väldigt fin kant rakt mot O med väldigt fina startmöjligheter. Det finns en sittlift och en väg som man dock behöver en terränggående bil för. Det ligger ca 60 mil från Stockholm.
Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare