Cirrus Paramotorsektion arrangerar och deltar gärna i olika flygträffar. Framför allt försöker vi arrangera små anspråkslösa träffar när vädret erbjuder flygmöjligeter. I syfte att förenkla detta har vi delat upp oss i geografiskt baserade "celler".
Vi deltar och arrangerar större träffar där ett av syftena är att träffa nya piloter och leverantörer, utbyta erfarenheter, disskutera utrustning, titta på nya skärmar och moteraggregat etc.
Nedan finner du ett par reportage från några av våra träffar.2007-12-13

Big Paramotor Meet i Västerås 2008

Paramotorträff i Västerås 2008!

I vår är det återigen dags för paramotorträff i Västerås. Det är den fjärde stora mälardalsträffen och som vanligt är Göran Aronsson arrangör för det hela.

Göran har inbjudit Cirrus Paramotor att hjälpa till 

Vill du vara med och flyga paramotor eller vill du komma och titta på hur det går till, håll ett öga på cirrus.nu eller gå in på Göran  Aronssons  hemsida


2007-05-28

Big Paramotor Meet i Västerås 2007


Paramotorträff i Västerås 2007

Version 07 av Big Paramotor Meet i Västerås var extremt lyckad.  Läs mer om träffen, här och njut av lite bilder. Ännu fler bilder kan du hitta på arrangören Göran  Aronssons  hemsida

 

2005-04-23

Paramotorträff i Västerås 3:e-6:e juni 2005

Paramotorträffen i Västerås blev återigen en succe. Ett fyrtiotal piloter närvarade under helgen och det blev många flyg - för de som var uttåliga. Vädergudarna var emot oss under lördagen och söndagen, men för de tillresta erbjöd fredag kväll och måndag på fina flyg.
Istället fick närvarande piloter möjlighet till andra intressanta aktiviteter; studera utrustning från (i princip alla) Sveriges leverantörer och återförsäljare, tittat på filmer, delta i ett semiarie, provtrycka motoraggregat och tid gavs för massor av disskussioner flygare emellan.

Ett stort tack till huvudansvarig Göran Aronsson

läs mer...

2004-10-13

Cirrus Paramotorsektion besöker Gryttjom, Okt -04

Den första helgen i oktober anordnades en paramotorträff i nordupplänska Gryttjom. Det var Claes-Åke Eriksson från Njords Skärmflygklubb som stod för arrangemanget.  

Träffen blev mycket lyckad och besöktes av många piloter, nästan 50 personer var där under de två dagarna. (ca 10 personer från Cirrus deltog) Både lördag och söndag bjöd på flygbart väder och många piloter var i luften.

Något som lockade många var att Ronny Tobjörk fanns på plats för att typkontrollera motorer. Han inspekterade motorer hela lördagen och ännu fler piloter flyger numera med lagliga motorer på ryggen.

Bilder från träffen finns under bildarkiv.

2004-07-29

Juli: Sommarflyg med Fenix på Malmby

Både flyguppvisningarna på Junilyftet och flyghelgen på Fenix fantastiska fält utanför Strängäs fick ställas in på grund av dåligt väder. Men det tog vi igen i Augusti då vi samlades ett femtontal piloter på Malmby. Vi flög parallellt med Fenix vinschverksamhet med bra resultat.

2004-06-29

Juni: Paramotorträffen i Västerås - succé

Vi var 10 flygande piloter och drygt 10 intresserade åskådare som träffades under lördagen och söndagen i ett absolut strålande flygväder. Vi flög mellan 12:00 och 22:30 på lördagen och från 09:30 på söndagen. Vi hade besök av piloter från Stockholm, Västerås, Köping, Örebro, Katrineholm och Göteborg som alla hänfördes av vårt fina flygfält och underbara mälarlandskap. Marknadens ledande fabrikat av motorer och skärmar fanns på plats och alla kunde ta del av varandras erfarenheter på bästa sätt. Flera piloter passade också på att konvertera under överinseende av Tomas Petersson. Fler än 1500 bilder togs av våra flygande fotografer lägg därtill timmar av video så förstår du att det kommer att presenteras kanonbilder inom kort.

2004-03-29

Mars: Stockholms första officiella paramotorträff på Värmdö Airport.

Arrangemanget blev väldigt lyckat med strålande sol över Stockholms skärgård. Vi hade lite vind på förmiddagen. En pilot påbörjade sin konvertering till PM 1 för vår instruktör Thomas Peterson. På eftermiddagen och kvällen kom flygaktiviteterna igång på riktigt och vi hade 8 piloter i luften över Myttinge skjutfält trots skjutövning med AK4, vi bangar inte för nått, ha ha! Vi avslutade kvällen med korvgrillning och att utmana Njord till klubbmästerskap i PM flygning.Många nya kontakter och erfarenheter utbyttes under dagen och eftermiddagens korvgrillning.
Vi var över 20 piloter/intresserade på plats plus en liten grupp från en lokal radioklubb som plottade flygningarna åt oss.Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare