De flesta piloter verksamma inom Cirrus Paramotorsektion har idag egna flygställen där man flyger "till vardags". Dessa har piloterna själva fixat och förhoppningsvis fått skriftliga tillstånd av markägaren att använda samt informerat kringboende. Detta krävs av både regler och naturligtvis allmän "vett och etikett" för att behålla en god relation med allmänheten. För mycket flygning på samma ställe kan naturligtvis leda till klagomål från de kringboende och det är därför viktigt att ta reda på vad som gäller på respektive plats.
För er som inte lyckats få tag på ett eget bra flygställe eller bara önskar prova något nytt har vi nedan listat ett par platser. Ta gärna kontakt med ansvariga personer för att få information om de lokala flygreglerna.

Vi arbetar med att samla information från flera fält och publicera det efter hand. Naturligtvis är vi alltid på jakt efter nya bra flygställen och du får gärna höra av dig med tips!   

Stockholm
I Stockholm har vi flera bra ställen att flyga ifrån, bl.a.  Högdalen, Botkyrkabacken. Dock ligger flera av ställena inom eller i närheten av kontrollerade luftrum så försiktighet och kunskap är på sin plats! 

Högdalen
Högdalstopparna är historisk mark för skärmflyg. Några av dom första flygen gjordes här i mitten av 80-talet. Vi har avtal med Bromma TWR och Stockholm Stad om att flyga PM här. Flygplatsen ligger inom Brommas sektor "glid södra" så du måste ha gått vår CTR-kurs för att få flyga. Kontaktperson är Björn Ågren. (0708-29 19 61) Det är en bra startplats för flyg över dom södra delarna av Stockholm eller varför inte för en tripp till Botkyrkabacken? Start i SV och inget för den ovane piloten!


Botkyrka
Botkyrkabacken är Stockholms Skärmflygskolas hemmabacke. Den ligger vackert högt över flera sjöar utanför Bromma CTR. En bra startplats för utflykter över Södertörn och Ekerö. Kontaktperson på platsen är Simon Fulford på Stockholms Skärmflygskola. Kontakta honom innan du tänker flyga så har han nyckel till vägbommen, då kan du köra upp med bil ända till starten på toppen. Butiken nedanför backen säljer både skärmflygning och olja, propellrar och annat du kan behöva. Tanka gör du på ICA och reservdelar kan du köpa på Biltema när du landat. Alla vindriktningar!

Vårsta
Ett fint startfält för vackra flyg över Kungsdalen och ner mot Himmerfjärden. Start på jordbruksmark och det kostar en påse bullar per flygtillfälle. Kontaktperson är Björn Ågren (0708-29 19 61) som även ordnar guidning vackra kvällar.

Vårby
Ett ställe för stadsnära flygning. Starten även här inom Brommas sektor "glid södra" så du måste ha genomgått CTR-kurs enligt det avtal vi har med Bromma-tornet. För piloter med koll, endast SV. Fika på Röda cafet efter avslutat flyg är ett måste! Kontakta Björn Ågren (0708-29 19 61) för mer info.

Uppsala
Vi har möjlighet att flyga från flera platser i Uppsalas närområde. Tack vare den fina Uppsala-slätten erbjuds stora öppna start- och landningsytor. Vi är ett gäng som flyger med jämna mellanrum och du är välkommen att "hänga med". Kontakta vår lokala fältansvariga Matte Lönnqvist för mer info. 0733- 33 80 38

Västerås
Strax väster om Västerås ligger Åskebro, ett litet privatflygfält med gräsbana. Det erbjuder startmöjligheter i alla vindriktningar och väl i luften har man härlig utsikt över mälarlandskapet. Fältet ligger strax utanför Stockholm TMA, alltså fritt luftrum upp till FL95. Ta kontakt med fältansvarig Göran Aronsson (070-44 99 600) innan flygning för info om de lokala flygreglerna. Mer info finns också på hans hemsida


/Fredrik WikLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare