Jag har skapat en fil som man smidigt kan ladda ned till sin GPS och se alla gränser till flygsportsektorerna i Stockholmsområdet. Den är uppdaterad för 2009. I framtiden kommer jag uppdatera och bygga ut filen samt skapa nya filer för andra ej sammanhängande sektorer. Jag vet inte vilka GPS:er som det funkar för förutom någon av modellerna av: Garmin GPSmap 76. Jag tar inte heller på mig något som helst ansvar för om det finns felaktigheter i filen. Koordinaterna för punkterna kommer från Stockholms Segelflygsklubb. Jag hittade faktiskt en del inkonsekvent information där, dvs olika koordinater för en gemensam punkt i beskrivningen för angränsande sektorer. Rättelser är välkomna. Nedan följer en lista av de filer som jag har skapat för programmen GpsDump och CompeGPS följt av en detaljerad beskrivning av hur man laddar ned sektorerna till sin Garmin GPSmap 76S med GpsDump. Ori Levin

Sportflygsektorer i Mälardalen: sektorer.wpt, sektorer.plt

Restriktionsområde Skogstibble R77: R77.wpt, R77.plt

Bild (från 2007) på sektorerna: flygsportsektorer.gif

Instruktioner för att ladda ned flygsportsektorer till din GPS

Du behöver programmet GpsDump

Ladda ned filen: sektorer.wpt

Öppna programmet GpsDump och läs in waypoint-listan sektorer.wpt, som du nyss har sparat, genom att klicka på 'File' och skrolla ned till 'Read waypoints' och välj filen från den plats som du har sparat den på. Se bild:

Nu får du upp en lista med waypoints. Markera alla waypoints och klicka på 'Misc' och skrolla ned till 'Send wpts. as Garmin log (COM)' (Har du usb-kabel så klicka på 'Send wpts. as Garmin log (USB)' istället). Se bild:Nu kommer datan föras över till GPS:en förutsatt att den är inkopplad och igång. Listan med waypoints kommer att sparas som Saved Tracks. Gå in på Saved Tracks på GPS:en, öppna det nya fältet och kryssa i rutan Show on Map.

Om du vill kan du ladda ned den sparade tracken från GPS:en till andra program, som t.ex. MapSource eller CompeGPS, för att titta på sektorerna. Det går även att öppna filerna nedan i dessa program och ladda in i GPS:en därifrån.

Sportflygsektorer i Mälardalen: sektorer.wpt, sektorer.plt

Restriktionsområde Skogstibble R77: R77.wpt, R77.pltLogga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare