Cirrus introducerar en platsbunden, publikvänlig tävling, Tärna Runt 2006. Den är indelad i tre klasser: P1:or, Tandem och övriga. Syftet med tävlingen är att uppmuntra piloter som ännu inte får flyga på distans att träna sig på planerad flygning efter en bana. Det är väldigt lärorikt, roligt och utvecklande.

Banan är en liten triangel runt fältet vid Tärna, se kartan och koordinaterna nedan.

Den pilot som slutför banan på snabbast tid och uppfyller reglerna för tävlingen utses som vinnare. I klassen för P1:or så kommer ett pris i form av en Flight Desk eller ett par stålkarbiner från UP att delas ut om en vinnare kan koras i slutet av säsongen. I klasserna för tandem och övriga så består priset av en T-tröja från UP. Oavsett om det är någon som klarar banan eller inte så kommer resultatlistor att publiceras med alla inlämnade resultat.

Snebo Tärna kyrka Skommartorpet Cylinderradie Banlängd

59° 50' 09.3" N
16° 42' 28.0" E

59° 49' 18.3" N
16° 44' 43.6" E

59° 48' 54.1" N
16° 42' 11.8" E

100 m

7.457 km

Ladda ner brytpunkter: tarnarunt.wpt

Tävlingsregler

1. Tävlingen är indelad i tre klasser och är öppen för P1:or med vinsch- och termikbehörighet, tandempiloter och övriga.

2. Cylinderradien för start, mål och triangelns brytpunkter är 100 meter.

3. Startpunkten av banan (den punkt som distansen räknas ifrån) är starten på vinschfältet. Det är tillåtet att flyga banan flera gånger samma flyg eller efter ett tag i luften, fast glöm inte att ta startpunkten. Om banan påbörjas direkt efter release så betraktas startpunkten redan tagen.

4. Triangeln får flygas i valfri ordning.

5. Första brytpunkt definieras som både start och stop för tidtagningen.

6. Målpunkten av banan (dit distansen räknas) är starten på vinschfältet.

7. Tidtagningen tillgodoräknas endast om man går i mål.

8. Reglerna i FoD måste följas.

9. GPS-validering med höjdangivelse tillämpas. Efter flyget, skicka din tracklog till Ori Levin eller be honom hämta den från Loggboka.Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare