Din enhet stödjer ej javascript fullt ut. Du måste därför logga in på sidan för att kunna posta detta formulär.

Militärövning 11-26/5-2020

Hans Dagberg skrev lördagen den 7:e mars klockan 23:02:
Under perioden 11-26 maj kommer en stor militärövning äga rum. Tyngdpunkten på övningen är fram till den 20 maj men det kommer vara fortsatt aktivitet fram till den 26 maj som kan påverka Er. Övningsområdet kommer kraftigt påverka luftrummet, det kommer även att inrättas ett restriktionsområde från Uppsala och österut. Exakta tider/höjder och koordinater på restriktionsområdet från Uppsala kommer publiceras via NOTAM men restriktionsområdets undersida på 2000 ft medger flygning under R-området.


Under denna period kommer inga flygsportsektorer i och omkring Uppsala att lånas ut och det kan bli begränsningar för VFR-trafik att få klarering i kontrollerad luft inom norra och östra delen av Stockholm TMA.


Med vänlig hälsning.

1_LFV_svensk_96

Anders Skärberg

ATC-specialist TMC, Stockholm ASP

LFV


anders.skarberg@lfv.se

Nytt inlägg


Policy för inlägg Cirrus anslagstavla är ett forum för skärmflygintresserade att utbyta information relaterad till flygning och övrig klubbverksamhet.
Meddelanden som innehåller politisk eller religiös agitation, personangrepp eller reklam som inte berör skärmflygning kommer att raderas från anslagstavlan.Logga in

Användarnamn:
Lösenord:
Ny användare